Närområdet

Välkomna till vårt galleri som ordnats i form av en rundvandring på runt 20 minuter. Du börjar i ena änden av huset, går ner för trappan och tittar runt i gången varpå du blickar frammåt mot Universitet  och sedan Avenyn. Väl där så går du ner mot Korsvägen, upp för Eklandagatan och till närbutiken Willys för att sedan vända hem igen och se dig runt på baksidan av byggnaden. Det hela tar lite mindre än 2 minuter och vill du hellre bläddra själv så är det bara att klicka på länken nedan så kommer du direkt till bildarkivet.

 

I området finns många butiker, restauranger och ett rikt friluftsliv.
Genom att ta 52:an eller 42:an från Carlandersplatsen på höger sida, mot Linnéplatsen så kommer ni till den stora tränings- och idrottsanläggningen ”Fysiken” som ägs av Göteborgs Förenade Studentkårer. Där finns fritt tillgängliga spelplaner och löpbanor samt ett av Göteborgs största gym för en schysst peng. Mitt emot huset finns även en återvinningsstation där det mesta kan återvinnas. Vi uppmanar nyinflyttade att återvinna då det både spar på miljön och på våra kollektiva sopkostnader.

Tar man sig istället ner till Korsvägen så kan man ta Spårvagn 5 mot Kåltorp och gå av vid Welandersgatan så har man kommit till Delsjöområdets naturreservat med över 3100 hektar av natur, badstränder, löpbanor, campingplatser och träningsanläggningar.

Upp och ner för Eklandagatan finns det främst asiatiska och italienska restauranger, samtidigt som det vid Willys finns en som serverar husmanskost. Bland andra så har den thailändska Restaurangen Bai Kaprano längst ner för Eklandagatan en mycket välbesökt lunch-Buffé.

Andra affärsrörelser är bland annat blomsteraffärer, cyckel- och bilverkstäder, Hotel Panorama, flera frisersalonger och 2 närbutiker av typen Willys. Utöver det finns flera små affärer och skönhetsstudios av olika slag. Precis under oss håller även en skomakare till som varit med väldigt länge och som nog de flesta skulle rekommendera.

För de som gillar nybakat bröd finns det även ett bageri lite högre upp för gatan som även serverar färska pajer och god soppa.